Meghívó

Kedves Gyerekek !

Remélem Ti is hozzám hasonló izgalommal várjátok a május 24.-25.-i hétvégét.

A Tájfutó Diákolimpia Országos döntője évtizedek óta meghatározó eseménye Magyarország tájfutó sportjának. Nem véletlenül élnek bennem eleven élményként a Diákolimpiák első pécsi dobogósai Szieberth Péter/1977/ majd Kovács László/1980/ mely sikerek felnőtt korukig elkísérték őket. A pécsi 12-19 évesek különösen az elmúlt tiz évben sok-sok diákolimpiai aranyéremmel tértek haza Zánkától Bükkszentkeresztig.

Fontos számomra ez a rendezvény azért is, mert Baranya megyei tájfutás vezetőjeként legfontosabb feladatomnak tekintem az utánpótlás nevelés segítését.

Az Országos Diákolimpia minden évben unikum a tájfutóversenyek közt. Unikum, mert rólatok, Nektek szól, unikum, mert Ti 5-600-an egyedülálló hangulatúvá varázsoljátok.

Ez az élmény kiemelt figyelmet követel tőlünk rendezőktől. Ezért is igyekszünk az ország legjobb térkép helyesbítőivel – Kelemen János, Dénes Zoltán – új terepekkel, Magyarország egyik legjobb tájfutójának – Baumholczer Máté – pályáival, a versenyek között szórakoztató programokkal várni benneteket Pécsen.

A hazai tehetséggondozás legjelentősebb bázisa a Magyar Diákszövetség,amely a diákolimpia versenysorozatát szervezi. Ebben a tanévben 18 sportág 200 versenyszámában mintegy 300 ezer gyerek s kétezer iskola vesz részt.

Mi pécsi rendezők is kiemelt figyelmet fordítunk versengésetekre. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy felkérésünkre olyan sportlegendák vállalták a verseny fővédnökségét, mint Monspart Sarolta tájfutó világbajnok és Vári Attila többszörös olimpiai bajnok vízilabdázó.

Sok szeretettel várunk Benneteket az Országos Tájfutó Diákolimpia döntőjén május 24.-25.-én Pécsen, hogy idén is a tájfutás igazi ünnepe lehessen ez az esemény.

Addig is élményekben gazdag tájfutó edzéseket és versenyeket kívánok mindannyitoknak.

Pécs, 2014. február

Dr. Kiss Endre

A versenybíróság elnöke